ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημέρα πένθους στην Ιταλία - Στους 284 οι νεκροί του σεισμού

10:55 - 27 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ημέρα πένθους στην Ιταλία - Στους 284 οι νεκροί του σεισμού
Στους 284 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία. Ημέρα πένθους η σημερινή για την γειτονική χώρα, καθώς θα διεξαχθούν δημοσία δαπάνη οι κηδείες των πρώτων 40 εκ των συνολικά 284, μέχρι στιγμής, θυμάτων του φονικού σεισμού.

Τρεις μέρες μετά τον φονικό σεισμό, ειδικά σκυλιά των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν την αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια, ωστόσο, οι ελπίδες ανεύρεσης επιζώντων είναι μειωμένες.

 

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 388 άτομα, εκ των οποίων οι 40 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, χωρίς σπίτι έχουν μείνει περίπου 2.500 άτομα.

 

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες, ενώ το παρών στις κηδείες θα δώσει και ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα. O Ματαρέλα πριν την τελετή που θα πραγματοποιηθεί σε ένα γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο, επισκέφθηκε το Αματρίτσε για να ευχαριστήσει τα σωστικά συνεργεία που δίνουν μάχη με το χρόνο αναζητώντας τυχόν επιζώντες.

 

Μάλιστα, ο Ιταλός πρόεδρος κινήθηκε μόνο στα περίχωρα του Αματρίτσε καθώς δεν είναι ακόμα ασφαλές να κινείται κανείς στο εσωτερικό της μεσαιωνικής πόλης.

 

Όπως, πάντως, δηλώνει ο δήμαρχος του Αματρίτσε Σέρτζιο Πιρότζι, του χωριού που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη, «θα χρειαστεί ένα θαύμα» για να εντοπιστεί κάποιος ζωντανός τέσσερα 24ωρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Αν και ο αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι ξεκάθαρος ο Πιρότζι υποστηρίζει ότι μόνο στο Αματρίτσε εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

 

Το έργο των διασωστών αλλά και τη ζωή των επιζόντων που καλούνται να διαχειριστούν μια καινούργια ζωή δυσκολεύουν οι συνεχείς μετασεισμοί που ξεπερνούν τους 1.000 από τα ξημερώματα της Τετάρτης και τον κύριο σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.