ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Daily Telegraph: Brexit χωρίς ψήφο από τη βουλή

16:58 - 27 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και παράλληλα ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι θα αιτηθεί την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Daily Telegraph.

Η πλειοψηφία των 650 μελών του κάτω σώματος του κοινοβουλίου, Βουλής των Κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών βουλευτών των κεντροδεξιών Συντηρητικών, είναι υποστηρικτές της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε., ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνω σώμα, Βουλή των Λόρδων.

 

Αντίπαλοι της βρετανικής εξόδου σημειώνουν ότι δεδομένου του μη δεσμευτικού χαρακτήρα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, οπότε και αποφασίστηκε το Brexit έναντι του Bremain, το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να λάβει την τελική απόφαση ή να θέσει εκ νέου το ζήτημα στη λαϊκή ψήφο.

 

Η κ. Μέι έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας μέχρι το τέλος του 2016, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επεξεργαστεί τη διαπραγματευτική του τακτική έναντι των Βρυξελλών.

 

Πάντως, το πρωθυπουργικό γραφείο δεν σχολίασε το δημοσίευμα...

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.