ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Αναλυτές προβλέπουν παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Σεπτέμβριο του 2017

10:40 - 07 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Αναλυτές προβλέπουν παράταση της ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Σεπτέμβριο του 2017
Την παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), πιθανότατα έως τον Σεπτέμβριο του 2017 εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επεκτείνει το -ύψους τρισεκατομμυρίων ευρώ- πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και μετά τον Μάρτιο του 2017, οπότε και λήγει. Στόχος είναι η ώθηση τηςοικονομίας στην Ευρωζώνη που φαίνεται να παραμένει στάσιμη και να εμφανίζει αναιμική ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνθηκε ελαφρά τον Αύγουστο.

 

Η αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κρίσιμη για το μέλλον του QE αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν αύριο αλλά προς το τέλος του έτους. Περίπου 70 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters προβλέπουν ότι ΕΚΤ δεν θα αναλάβει δράση για την επιμήκυνση του προγράμματος στην αυριανή συνεδρίαση και ότι η παράταση δεν θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

 

Με βάση τις έως τώρα ανακοινώσεις, το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2017 και το συνολικό ποσό θα φτάσει το 1,7 τρισ. ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε πρόσφατη έρευνα του πρακτορείου Bloomberg (πάνω από 80%), εκτιμά ότι ο Ιταλός τραπεζίτης θα αυξήσει την ποσοτική χαλάρωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.