ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Συρία

09:58 - 08 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Τραγωδία χωρίς τέλος στη Συρία
Τραγωδία δίχως τέλος στην Συρία. Ο πόλεμος μαίνεται και τα παιδιά της πόλης Μαντάγια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν άλλο την πολιορκία της πόλης και της ζωής τους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις τις τελευταίες ώρες με συνεχόμενες παρεμβάσεις εκπέμπουν δραματικά σήματα SOS για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχη.

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ακόμη μπλοκαρισμένη και η κατάσταση στην πόλη χειροτερεύει, αναφέρει η οργάνωση Save the Childen, σύμφωνα με την Independent.

Σύμφωνα με τις αναφορές δεκάδες έφηβοι και νεαροί άνθρωποι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν τους τελευταίους μήνες, καθώς ο ψυχολογικός αντίκτυπος από την πολιορκία στην πόλη πλέον τους έχει καταβάλει. Η Μαντάγια, που είναι υπό τον έλεγχο ανταρτών, απέχει 40 χλμ. από τη Δαμασκό και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις από τον Ιούλιο του 2015.

«Η πίεση της ζωής υπό τέτοιες συνθήκες για χρόνια, είναι υπερβολική, ιδιαίτερα για τα παιδιά», ανέφερε η ανακοίνωση της Save the Children. «Η Μαντάγια και άλλες υπό πολιορκία περιοχές έχουν ξεχαστεί και πάλι. Ομως, αυτή τη φορά ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένουν να πεθάνουν οι άνθρωποι από την πείνα για να αντιδράσει», ανέφερε ακόμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.