ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Η Μέρκελ θα πρέπει να τρέμει τη Σύνοδο του Νότου

22:45 - 08 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
"Λαμπρή συνάθροιση" χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt την Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Παρασκευή.

«Την Παρασκευή συναντώνται οι ηγέτες των κρατών της νότιας Ευρώπης σε μια μίνι σύνοδο κορυφής στην Αθήνα. Μετά το Brexit σχεδιάζουν να αυξήσουν την επιρροή τους. Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται» γράφει η εφημερίδα και σημειώνει πως το σύνθημα της συνάντησης το καθόρισε ο Τσίπρας "Ανάπτυξη ή λιτότητα".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Σύνοδος αποτελεί "κήρυξη πολέμου στην πολιτική της λιτότητας στης Ευρώπη" και υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια συνάντηση για την οποία η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει να τρέμει!

 

"Η χρονική συγκυρία της συνάντησης δεν είναι συμπτωματική. Γίνεται μια βδομάδα πριν την έκτακτη σύνοδο κρυφής στη Μπρατισλάβα", συμπληρώνει η Welt.

 

Η Welt αφού κάνει μια αναφορά στις διαφορετικές αντιλήψεις άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λ.χ. για το προσφυγικό καταλήγει: «Οι ισορροπίες στην Ευρώπη μετατοπίζονται. Ο άξονας Παρισιού - Bερολίνου είναι εύθραυστος, εκείνοι οι οποίοι έδιναν τον τόνο παλαιότερα απειλούνται να βγουν από την πορεία τους. Διαμορφώνονται νέες συμμαχίες. Η Γαλλία αναζητά άλλους εταίρους. Η σύνοδος κορυφής της Αθήνας είναι μόνο μια πρόγευση».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 08 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.