ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Deutsche Bank: Έρχονται τρεις δεκαετίες χαμηλής ανάπτυξης

21:15 - 09 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Deutsche Bank: Έρχονται τρεις δεκαετίες χαμηλής ανάπτυξης
Για ιδιαίτερα αργή ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 25 χρόνια προειδοποιεί η Deutsche Bank σε έκθεση που δημοσίευσε την Παρασκευή, τονίζοντας ότι οι φορείς άσκησης πολιτικής θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις.

Η έκθεση εκτιμά ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα 35 χρόνια, ο πληθωρισμός και οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξηθούν τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

 

«Σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες μιας αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης που καθόριζε την οικονομία, την πολιτική, τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τιμές των στοιχείων ενεργητικού από το 1980 περίπου μέχρι σήμερα» σημειώνεται στην έκθεση της Deutsche Bank που σύμφωνα με το Reuters χαρακτηρίστε από traders ομολόγων ως η αιτία για το sell off στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

 

«Δεδομένου ότι ο τρέχον κύκλος κράτησε περίπου 35 χρόνια, είναι πιθανό ο επόμενος κύκλος να κρατήσει και αυτός τόσες δεκαετίες. Η προβολή των τελευταίων 35 ετών στο μέλλον μπορεί να είναι το πιο επικίνδυνο λάθος για τους επενδυτές, τους πολιτικούς και τους κεντρικούς τραπεζίτες» προειδοποιούν οι αναλυτές που συνέταξαν την έκθεση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αποτιμήσεις των στοιχείων ενεργητικού στις μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες δεν ήταν ποτέ υψηλότερες, για λόγους που αφορούν αποκλειστικά την περίοδο από το 1980 μέχρι και σήμερα.

 

Με βάση την έκθεση της Deutsche Bank τα βασικά χαρακτηριστικά των επόμενων 35 ετών θα είναι χαμηλότερα ανάπτυξη, υψηλότερος πληθωρισμός, λιγότερο διεθνές εμπόριο, μεγαλύτερος έλεγχος της μετανάστευσης, μικρότερα εταιρικά κέρδη ως προς του ΑΕΠ και αρνητικές πραγματικές αποδόσεις στα ομόλογα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.