ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάινμαϊερ: Η Τουρκία δείχνει ξανά έτοιμη για διάλογο

22:23 - 09 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ως ένδειξη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τον διάλογο με το Βερολίνο θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ την απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, όπου σταθμεύουν γερμανικά στρατεύματα, στις αρχές Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑMΠΕ, ο Στάινμαϊερ υπογράμμισε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης. Τόνισε επίσης ότι η Άγκυρα μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίλυση πολλών κρίσεων στη Μέση Ανατολή.

 

Την Πέμπτη η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 250 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Είχε απαγορεύσει αυτήν την επίσκεψη με αφορμή μια απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου που χαρακτήριζε "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό το θέμα φαίνεται ότι λύθηκε. Όλες οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και η γερμανική παρουσία στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ αποτελεί μέρος της γερμανικής συμβολής" στον αγώνα αυτό, πρόσθεσε ο Στάινμαϊερ.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.