ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλμα του αργού κοντά στα 60 δολάρια, λόγω πυρκαγιάς σε μονάδα παραγωγής

21:25 - 08 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
’λμα κοντά στα 60 δολάρια ανά βαρέλι πραγματοποίησε η τιμή του αργού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης μετά και την ανακοίνωση της Occidental Petroleumότι αναγκάστηκε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της Elk Hills στην California, μετά από την εκδήλωση πυρκαγίας.

Δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εν λόγω μονάδας, η οποία συνήθως παράγει 120.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως. Περίπου το 95% της παραγωγής παραμένει εγκλωβισμένο.

Το συμβόλαιο του Μαρτίου για το αργό ενισχύθηκε κατά 2 δολάρια, ή 3,4% στα 59,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα, το συμβόλαιο του Μαρτίου για το αργό διαμορφωνόταν στα 58,01 δολάρια ανά βαρέλι, ενισχυμένο κατά 0,5%, ή 30 λεπτά στην αγορά εμπορευμάτων. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 7,3% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στα βορειοανατολικά της χώρας θα είναι κατά 22% υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα κατά την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα βορειανατολικά αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, είναι κατά 7,9% μεγαλύτερα από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, ακόμα και μετά τη μείωση που κατέγραψαν για δεύτερη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το αποθέματα του αργού βρίσκονται κατά 9,8% υψηλότερα από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, στα 324,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 2 Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.