ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από τα 60 δολάρια το πετρέλαιο

10:16 - 09 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Ελαφρά πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι κινείται αυτή την ώρα η τιμή του μαύρου χρυσού, μετά την ανακοίνωση της Occidental Petroleum ότι αναγκάστηκε να κλείσει την μονάδα παραγωγής της Elk Hills στην California, μετά από την εκδήλωση πυρκαγίας.Δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εν λόγω μονάδας, η οποία συνήθως παράγει 120.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως. Περίπου το 95% της παραγωγής παραμένει εγκλωβισμένο.

Το συμβόλαιο του Μαρτίου για το αργό ενισχύεαι κατά 0,49% στα 60,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ διαμορφώνεται στα 59,23 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,34%.

Εξάλλου, οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης στα βορειοανατολικά της χώρας θα είναι κατά 22% υψηλότερη από τα κανονικά επίπεδα κατά την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στα βορειανατολικά αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση τα αμερικανικά αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, είναι κατά 7,9% μεγαλύτερα από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, ακόμα και μετά τη μείωση που κατέγραψαν για δεύτερη εβδομάδα, γεγονός που μεσοπρόθεσμα θα περιορίσει την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, εκτιμούν αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.