ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alcatel: Περικοπή θέσεων εργασίας, λόγω δ΄ τριμήνου

10:42 - 09 Φεβ 2007 | Ειδήσεις
Στην περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας την προσεχή τριετία προχωρά η Alcatel μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το δ΄ τρίμηνο, αλλά και λόγω των προβλέψεών της για πτώση στα έσοδα το α΄ τρίμηνο του 2007.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Alcatel-Lucent αρχικά είχε δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας με στόχο να εξοικονομήσει 1,4 δισ. ευρώ. Μετά τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου, η εταιρεία αναθεώρησε τις αποφάσεις της και ανακοίνωσε περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας με στόχο την εξοικονόμηση 1,7 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το δ΄ τρίμηνο, οι ζημίες ανήλθαν σε 618 εκατ. ευρώ το τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο, σε σύγκριση με κέρδη 318 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Russo «ενώ τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο είναι σαφώς απογοητευτικά, τα μακροπρόθεσμα οφέλη από τη συγχώνευση και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της εταιρείας, παραμένουν όπως είχαμε προβλέψει».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις στις 15 Φεβρουαρίου, θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.