ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερικά από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου «αιμορραγούν»

12:29 - 13 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μερικά από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου «αιμορραγούν»
Σε δύσκολη θέση βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά hedge fund του πλανήτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Richard Perry, ο οποίος ίδρυσε το hedge fund του 28 χρόνια πριν, βλέπει τα περιουσιακά του στοιχεία να συρρικνώνονται σε 4 δισ. δολάρια, από 10 δισ. δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

Ο Perry δεν είναι ο μόνος διαχειριστής που αγωνίζεται, όπως επισημαίνει το Bloomberg. Τα περιουσιακά στοιχεία του John Paulson κινούνται πτωτικά από το 2011 και έχουν πέσει κατά 15% φέτος.

 

Και ο Dan Och, τώρα διαχειρίζεται 39.2 δισ. δολάρια στο δικό του Och-Ziff Capital Management Group, ενώ στις αρχές του 2016 το ποσό αυτό βρισκόταν στα 44,6 δισ. δολάρια.

 

Τα hedge funds «υποφέρουν» από τις μεγάλες αναλήψεις που υφίστανται από την αρχή της οικονομικής κρίσης, με τους επενδυτές να έχουν τραβήξει 23.3 δισ. ευρώ από αυτά στο πρώτο μισό του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hedge Fund Research Inc.

 

Αν και οι εξαγορές αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% της βιομηχανίας αυτής ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων, τα μεγαλύτερα funds βρίσκονται αντιμέτωπα με μια πραγματικότητα, κατά την οποία συνταξιοδοτικά προγράμματα και μεγάλοι οργανισμοί που τα προηγούμενα χρόνια συνέρρεαν, τώρα αποχωρούν μετά από μια χρονιά αδιάφορων αποδόσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.