ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντεπίθεση Μπαρόζο στην Κομισιόν για την Goldman Sachs

17:54 - 13 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Αντεπίθεση Μπαρόζο στην Κομισιόν για την Goldman Sachs
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντέδρασε στις επιθέσεις που δέχεται από την Κομισιόν για το γεγονός ότι εργάζεται στην Goldman Sachs.

Ο κ. Μπαρόζο απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν, την οποία κατηγορεί για διακρίσεις σε βάρος του.

 

Από την πλευρά της Κομισιόν του ζητήθηκε να δώσει διευκρινίσεις στην επιτροπή δεοντολογίας της για τα νέα του καθήκοντα στην τράπεζα Goldman Sacks.

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή του προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπερασπίζεται σθεναρά την απόφασή του να εργαστεί για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

 

«Λέγεται πως το γεγονός ότι εργάζομαι για τη Goldman Sachs εγείρει θέματα ακεραιότητας», σημειώνει στην επιστολή του, που δημοσίευσαν οι Financial Times.

 

«Αν και σέβομαι το γεγονός ότι ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, οι κανόνες είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εντελώς άδικοι. Είναι μεροληπτικοί εναντίον μου και εναντίον της Goldman Sachs», συμπληρώνει. 

 

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος τη Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι εν λόγω ενέργειες είναι ασυνεπείς σε σχέση με αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με άλλα πρώην μέλη της Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.