ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Μπερνάνκι για τη χρήση αρνητικών επιτοκίων

21:17 - 14 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Παρέμβαση Μπερνάνκι για τη χρήση αρνητικών επιτοκίων
Ο πρώην επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι με δημόσια παρέμβασή στέλνει μήνυμα στην Τζάνετ Γέλεν, αλλά και σε όλους τους κεντρικούς τραπεζίτες παγκοσμίως, να μην αποκλείσουν τη χρήση αρνητικών επιτοκίων.

 Η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων είναι μια εναλλακτική που δεν πρέπει να αποκλείσει η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες, εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNBC.

 

"Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο εάν οι κεντρικές τράπεζες να μπορούσαν να βασιστούν σε άλλους φορείς άσκησης πολιτικής, και ιδιαίτερα στους φορείς άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να σηκώσουν αυτοί κάποιο από το βάρος της σταθεροποίησης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της επόμενης ύφεσης", σημειώνει.

 

Προσθέτει όμως πως εφόσον κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διασφαλιστεί και το σημερινό περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων μπορεί να συνεχιστεί, υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους η Fed και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να εξετάσουν αλλαγές στο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής.

 

Καταλήγει λοιπόν λέγοντας πως "είναι πρώιμο να αποκλειστούν εναλλακτικές ή συμπληρωματικές προσεγγίσεις συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης αρνητικών επιτοκίων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.