ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στροφή 180 μοιρών από τη Citi- Δεν «βλέπει» πλέον Grexit

18:07 - 16 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Στροφή 180 μοιρών από τη Citi- Δεν «βλέπει» πλέον Grexit
Δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκτιμά η Citi, η τράπεζα η οποία επινόησε τον όρο «Grexit». Μάλιστα, προχωρά σε μια στροφή 180 μοιρών σχετικά με τις προβλέψεις της για την οικονομία της χώρας!

Η Citi απέσυρε το «Grexit» από το βασικό της σενάριο για τα επόμενα ένα με τρία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι Financial Times, ενώ στις 25 Αυγούστου στην μηνιαία εκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία ανέφερε ότι βλέπει σημαντική και μάλιστα αυξημένη πιθανότητα για Grexit στα επόμενα 1-3 χρόνια!

 

Μάλιστα, προβλέπει ανάπτυξη 0,5% το 2017 και ανάπτυξη επίσης το 2018, της τάξης του 1%, ενώ στις 25 Αυγούστου τόνιζε ότι η ύφεση θα συνεχιστεί, με το 2018 να αποτελεί χρονιά-θρίλερ για τη χώρα μας με ύφεση 7,2% και εκτόξευση του πληθωρισμού στο 46,2%!

 

Οι αναλυτές της Citi, με επικεφαλής την Giada Giani, εκτιμούν πλέον πως οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη θα οδηγήσουν σε χαλάρωση των πιέσεων από την πλευρά των δανειστών. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει τόσο στην Αθήνα όσο και στην πλευρά των πιστωτών και δεν προμηνύει πλέον ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις.

 

«Ως εκ τούτου, αποσύρουμε από το βασικό μας σενάριο την μακροχρόνια εκτίμηση μας ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη τα επόμενα ένα με τρία χρόνια» τονίζουν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου.

 

Ωστόσο, οι ίδιοι δεν προβλέπουν ότι θα είναι εύκολη διαδικασία η εκταμίευση των επόμενων δόσεων και η επίτευξη μιας ελάφρυνσης του χρέους.

 

Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα διάσωσης έχουν ξεκινήσει και ο δρόμος μέχρις τις επόμενες εκταμιεύσεις δόσεων προβλέπεται ανοδικός, σημειώνουν στην έκθεση. Τονίζουν επίσης πως συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους δύσκολα θα αρχίσουν πριν από τις γερμανικές εκλογές του 2018 και η σταθεροποίηση της οικονομίας είναι εύθραυστη.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 16 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.