ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνεται το προβάδισμα του υποψήφιου της Ακροδεξιάς στην Αυστρία

19:45 - 16 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μειώνεται το προβάδισμα του υποψήφιου της Ακροδεξιάς στην Αυστρία
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις 4 Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο β` γύρος των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, που είχε ακυρωθεί από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήρι. Νέα δημοσκόπηση δείχνει... ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας "΄Εστεραιχ", εμφανίζει μείωση στο προβάδισμα που διέθετε έως τώρα στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, έναντι του υποψηφίου των Πράσινων και νικητή του δευτέρου γύρου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

 

Η δημοσκόπηση φέρει τον υποψήφιο της Ακροδεξιάς να προηγείται μεν του αντιπάλου του, με ποσοστό 51% έναντι 49%, ωστόσο, η διαφορά τους έχει μειωθεί σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις στις οποίες ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείτο με ποσοστό 53%, έναντι 47% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

 

Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος των πράσινων υπήρξε νικητής στο δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου, επικρατώντας με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7% του Νόρμπερτ Χόφερ. Ωστόσο, έπειτα από προσφυγή του αντιπάλου του το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την εκλογή του και αποφάσισε τη διεξαγωγή νέου εκλογικού γύρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.