ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικό υψηλό εβδομαδιαίων εισροών για funds ακινήτων

15:38 - 18 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ιστορικό υψηλό εβδομαδιαίων εισροών για funds ακινήτων
Τα funds ακινήτων παγκοσμίως, εμφάνισαν την καλύτερη εβδομάδα που έχει καταγραφεί ποτέ σε όρους εισροών, σύμφωνα με νέα έρευνα της EPFR Global. Τα αμερικανικά funds εξασφάλισαν τη μερίδα του λέοντος, μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μετοχές και ομόλογα είχαν εκροές κατά την εβδομάδα μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτά τα κεφάλαια «βρήκαν νέα στέγη» στα real estate funds που πλησίασαν τα τρία δισ. δολάρια σε εισροές.

 

«Δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή το αν αυτές οι ροές που αντιπροσωπεύουν επενδυτές που εκμεταλλεύονται ένα φθηνότερο σημείο εισόδου για να ριχτούν σε έναν τομέα με καλό ιστορικό στην παραγωγή εισοδήματος, αποτελούν άλλη μια ένδειξη ότι οι επενδυτές σε αμοιβαία κεφάλαια δεν περιμένουν (από τη Fed) να αυξήσει τα επιτόκια φέτος, ή είναι αποτέλεσμα του διαχωρισμού των ακινήτων από τα χρηματοοικονομικά στον S&P 500, ή δείχνουν ότι οι επενδυτές χτίζουν βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον για έναν τομέα που κάποιοι θεωρούν ότι θα απομακρυνθεί από το peak του τελευταίου κύκλου», τόνισε ο Cameron Brandt, επικεφαλής έρευνας στην EPFR Global.

 

Η ερευνητική εταιρία, η οποία παρακολουθεί πάνω από 65.000 παραδοσιακά και εναλλακτικά funds με 24,5 τρισ. δολάρια υπό διαχείριση συνολικά, επεσήμανε ότι πάνω από 90% των ροών αυτής της εβδομάδας, στην πραγματικότητα πήγαν σε ένα μοναδικό αμερικανικό ETF.

 

Πρόσθεσε ακόμη ότι άλλα 16 funds ακινήτων εξασφάλισαν 10 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς και ότι πάνω από το 50% των funds που παρακολουθεί κατέγραψαν θετικές ή ουδέτερες ροές.

 

Το διεθνές δίκτυο αναφέρει ότι μετά το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευή, η βιομηχανία ακινήτων έγινε ξεχωριστός τομέας στον S&P 500, γεγονός που διαχώρισε τον ευρύ δείκτη σε μέχρι και 11 κατηγορίες.

 

Η κίνηση αυτή αρχικά επηρέασε τα κεφάλαια επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (real estate investment trusts - REITs), αφού περίπου 600 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς μεταφέρθηκαν εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα. Ως εκ τούτου, η έκθεση της EPFR Global επισημαίνει ότι οι εισροές στα real estate funds είναι από επενδυτές που προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.