ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντατικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

19:41 - 18 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Εντατικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη
Με προκαταρκτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στην Νέα Υόρκη για το Κυπριακό.

Η συνάντηση με τον Μπαν-Κι-Μούν εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τριμερούς συνάντησης του γγ του ΟΗΕ με τους κκ Αναστασιάδη και Ακιντζί, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου. 

 

Ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, θα κάνει σαφές στον γενικό γραμματέα ότι η ενεργότερη εμπλοκή και βοήθεια του «δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τον χαρακτήρα επιδιαιτησίας και ότι ο επιθυμητός στόχος για λύση του Κυπριακού μέχρι και το τέλος του 2016 δεν συνιστά και χρονοδιάγραμμα». 

 

Τη Δευτέρα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι.

 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναμένεται να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση στις 22 του μήνα και στη συνέχεια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.