ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να φιλοξενούν τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν

08:48 - 20 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να φιλοξενούν τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να φιλοξενούν έναν τρομοκράτη όπως τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν», διεμήνυσε σε συνέντευξή του στο Reuters o Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίσει το πραξικόπημα στον κληρικό, ο οποίος ζεί στις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα μπορεί να παραταθεί από το κοινοβούλιο.

 

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν είπε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέλος μιας μεταβατικής κυβέρνησης και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να τύχει σεβασμού από τις άλλες χώρες.

 

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. αλλά επισήμανε ότι πρέπει να συμβεί και το αντίθετο, να εκπληρώσει δηλαδή και η Ε.Ε τις δεσμεύσεις της».

 

«Θέλουμε την ΕΕ να είναι ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στα πλαίσια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής στα Ηνωμένα Έθνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.