ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυξέλλες: Διαδήλωση κατά της συμφωνίας TTIP με τις ΗΠΑ

19:55 - 20 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Βρυξέλλες: Διαδήλωση κατά της συμφωνίας TTIP με τις ΗΠΑ
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών, για να καταγγείλουν την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (TTIP) η οποία τελεί υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Για την Δημοκρατία, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες: TTIP Stop», ήταν το κεντρικό σύνθημα, γραμμένο και σε πανό σε κεντρικό μπλοκ των διαδηλωτών.

 

«Αυτές οι διατλαντικές αντιδημοκρατικές συνθήκες ευνοούν κυρίως τους μετόχους των πολυεθνικών και των οικονομικών δυνάμεων σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών, των εργατών και τους συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης» κατήγγειλε στον ιστότοπό της η οργάνωση "Stop TTIP" που είναι μεταξύ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

 

Από τη μεριά της η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μαλμστρομ  υπερασπίστηκε με δηλώσεις της τη συμφωνία, λέγοντας: «H TTIP και η CETA θα διευκολύνουν την εξαγωγή των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τουλάχιστον στον Καναδά όπου επιτεύχθηκε συμφωνία. Είναι μια απάντηση στην οικονομική κρίση».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 20 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.