ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής με επίκεντρο το προσφυγικό

22:35 - 20 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής με επίκεντρο το προσφυγικό
Στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες επικεντρώθηκε το σημερινό Συμβούλιο των Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Ξυδάκη.

Το προσφυγικό θα αποτελέσει το πρώτο θέμα στην ημερήσια ατζέντα των Ευρωπαίων ηγετών, σε συνέχεια και της άτυπης Συνόδου των "27" στην Μπρατισλάβα την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, τις κατευθύνσεις που θα έπρεπε να έχει η Ένωση ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, την φύλαξη των συνόρων, ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και ένα κοινό πλαίσιο για την ενσωμάτωση όσων επιλέγονται να μείνουν.

Σε επιμέρους παρεμβάσεις του, ο Ν. Ξυδάκης αναφέρθηκε επίσης, στην στρατηγική καταπολέμησς της ανεργίας, νεανικής και μακροχρόνιας, τονίζοντας ότι "η ανεργία δεν είναι ένας ακόμη αριθμός, είναι ο σημαντικότερος κοινωνικός δείκτης", αλλά και στην ενίσχυση του κοινωνικού πυλώνα και του κόσμου της εργασίας με αναφορά στα λόγια του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την ανάγκη κοινωνικής Ευρώπης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.