ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ξέσπασμα Ερντογάν εναντίον του Γκιουλέν-Βολές και στην ΕΕ

22:45 - 20 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Νέο ξέσπασμα Ερντογάν εναντίον του Γκιουλέν-Βολές και στην ΕΕ
Συνέχεια στις σφοδρές του επιθέσεις εναντίον του Φετουλάχ Γκιουλέν συνέχισε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε μάλιστα τους ηγέτες όλων των χωρών να λάβουν μέτρα για τον Γκιουλέν και "για τη δική τους ασφάλεια".

 

«Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν άμεσα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση των υποστηρικτών του Γκιουλέν για την ίδια τους την ασφάλεια και το μέλλον των κρατών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της 16ης Ιουλίου στην Τουρκία στόχευε την Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

 

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της Συρίας τονίζοντας πως "η εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία". Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για μια άμεση εξεύρεση πολιτικής επίλυσης.

 

Τέλος, από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.