ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέντσι εναντίον Βάιντμαν, με μπόλικη δόση ειρωνείας

22:55 - 20 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ρέντσι εναντίον Βάιντμαν, με μπόλικη δόση ειρωνείας
Ο Ματέο Ρέντσι έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τη Γερμανία, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.

Με αφορμή τις δηλώσεις Βάιντμαν ότι «από την Ιταλία έχει ήδη γίνει κατάχρηση της ευελιξίας» και «αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ο Ρέντσι ξέσπασε.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο Ιταλός Πρωθυπουργός ρώτησε αρχικά «για ποιόν Βάιντμαν συζητάμε;» και αμέσως μετά απάντησε:

 

«Ο διοικητής έχει ήδη μια δύσκολη αποστολή, του εκφράζω όλη μου την αλληλεγγύη, διότι πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των γερμανικών τραπεζών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει».

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε σε ειρωνικό ήφος, αναφερόμενος στον Βάιντμαν: «Τον αγκαλιάζουμε με στοργή και του ευχόμαστε καλή δουλειά, εφόσον οι ιταλικές τράπεζες έχουν κάποιες δεκάδες δις ευρώ κόκκινα δάνεια, αλλά στις γερμανικές υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ παράγωγα».

 

«Από τη μια υπάρχει η υποστήριξη της λιτότητας από εκείνους που διαθέτουν τη δύναμη για να την εφαρμόσουν, από την άλλη υπάρχουν οι θέσεις όσων χρησιμοποιούν τις δημόσιες δαπάνες σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί η άρρωστη οικονομία. Έπειτα από μια επαναπροσέγγιση, η οποία αποδείχθηκε αυταπάτη, η Ιταλία και η Γερμανία βρίσκονται σε δυο όχθες οι οποίες απέχουν όλο και περισσότερο», σχολιάζει η La Stampa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.