ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουλάχιστον 29 νεκροί από ναυάγιο σκάφους με 600 μετανάστες στην Αίγυπτο

20:51 - 21 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Τουλάχιστον 29 νεκροί από ναυάγιο σκάφους με 600 μετανάστες στην Αίγυπτο
Ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 600 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 από τους επιβαίνοντες, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ρασίντ (Ροζέτα), στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου. Από τους 29 νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής, οι 18 ήταν άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί, ανέφεραν ντόπιοι αξιωματούχοι.

 

"Οι αρχικές πληροφορίες είναι ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο πήρε κλίση και οι μετανάστες έπεσαν στο νερό", είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μπεχέιρα μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

 

Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωνταντούς από τη θάλασσα 150 ανθρώπους. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί.

"Υπάρχουν 29 νεκροί και πέντε τραυματίες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει 15 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους διασωθέντες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.