ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λούλα και της Ρούσεφ

17:25 - 22 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ο Γκουίντο Μαντέγα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά στην υπόθεση Petrobras, όπως αναφέρουν βραζιλιάνικα ΜΜΕ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

 

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή αστυνομια ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.

 

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών "είχε ενεργήσει το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές της εκστρατείας του πολιτικού κόμματος εκείνη τη στιγμή".

 

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης "Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου". Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της Petrobras.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 22 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.