ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπόρις Τζόνσον: Στις αρχές του 2017 η διαδικασία αποχώρησης

22:25 - 22 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μπόρις Τζόνσον: Στις αρχές του 2017 η διαδικασία αποχώρησης
Παρά τις πιέσεις της ΕΕ, η Βρετανία σχεδιάζει να αρχίσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αρχές του 2017. Αυτό τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτό που κάνουμε είναι ότι μιλάμε στους Ευρωπαίους φίλους και εταίρους μας τώρα με την προσδοκία ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα δείτε μια επιστολή που θα περιέχει το Άρθρο 50, θα το επικαλεστούμε, και σε αυτή την επιστολή είμαι βέβαιος ότι θα ορίσουμε κάποιες παραμέτρους για το πώς προτείνουμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται.

 

«Θα επικαλεστούμε το Άρθρο 50 στις αρχές του επόμενου έτους. Θα έχουμε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα θα χρειαστούμε δύο ολόκληρα χρόνια, αλλά ας δούμε πώς θα τα πάμε», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

 

Οι δηλώσεις Τζόνσον έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της Πρωθυπουργού της χώρας, Τερέζα Μέι, που δήλωνε πως η Βρετανία θα επικαλείτο το Άρθρο 50 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:43 - 22 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.