ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεν με ενδιαφέρει αν μας υποβαθμίσουν σε junk

13:29 - 23 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Δεν με ενδιαφέρει αν μας υποβαθμίσουν σε junk
Ότι δεν τον ενδιαφέρει μια πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της Τουρκίας σε «junk», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού όπως δήλωσε, «οι οίκοι αξιολόγησης προχωρούν σε εσφαλμένες αποφάσεις λόγω των πολιτικών τους προκαταλήψεων».

«Διόλου με ενδιαφέρει, κάνουν λάθη και το κάνουν επίτηδες» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη. «Είναι δεν είναι εκείνοι ειλικρινείς, η οικονομία της Τουρκίας είναι ισχυρή».

 

Υπενθυμίζεται ότι η S&P υποβάθμισε στο "ΒΒ" από το "ΒΒ+" την αξιολόγηση της Τουρκίας με αρνητικό το outlook, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Μετά τα τελευταία γεγονότα, η S&P θεώρησε ότι η πόλωση στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας θα διαβρώσει περαιτέρω τους θεσμικούς ελέγχους και τις ισορροπίες. Επιπροσθέτως, ο οίκος αξιολόγησης αναμένει μία περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τις εισροές κεφαλαίων κεφαλαίων στην Τουρκία η οικονομία της οποίας χαρακτηρίζεται από εξωτερική μόχλευση.

 

Αλλά και η Moody’s έχει ανακοινώσει ότι εξετάζει την υποβάθμιση της Τουρκίας σε junk.

 

Οι οίκοι αξιολογήσεις δρουν «σε αντίθεση με την οικονομική ηθική», κάνοντας πολιτικές δηλώσεις, σύμφωνα με τον Ερντογάν. «Αναβαθμίζουν τις οικονομίες που έχουν καταρρεύσει, που έχουν τελειώσει, ενώ από την άλλη πλευρά διατηρούν ή υποβαθμίζουν χώρες που στέκονται στα πόδια τους, που είναι σε όρθια θέση και όπου οι επενδύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.