ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: Η Goldman Sachs δεν είναι "καρτέλ ναρκωτικών"

20:47 - 23 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μπαρόζο: Η Goldman Sachs δεν είναι "καρτέλ ναρκωτικών"
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπεραμύνθηκε για ακόμη μια φορά την επιλογή του να εργαστεί για την Goldman Sachs, αντικρούωντας τις επικρίσεις που έχει δεχθεί από τη μεριά της ΕΕ.

Ο διορισμός του στην αμερικάνικη τράπεζα επενδύσεων προκάλεσε αντιδράσεις, με πρώτο και καλύτερο, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τον αποδοκιμάζει.

 

"Γιατί να μην έχω το δικαίωμα να εργαστώ εκεί που θα επιλέξω, αν αυτό είναι μια νόμιμη οντότητα, προφανώς, και όχι ένα καρτέλ ναρκωτικών"; τόνισε στους δημοσιογράφους, εμφανώς αναστατωμένος ο Μπαρόζο, στην πρώτη δήμοσια του τοποθέτηση για την υπόθεση, σε μια εκδήλωση στο Κασκαΐς κοντά στην Λισσαβόνα.

 

"Ποιος καθορίζει σε ποια τράπεζα μπορεί να εργαστεί κανείς; Αυτό είναι αυθαίρετο, μια επιλεκτική μεταχείριση που γίνεται για πολιτικές σκοπιμότητες", σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

 

Επιδοκίμασε παράλληλα τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα που ζήτησε εξηγήσεις από τον Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα "για την διαφοροποιημένη μεταχείριση του Μπαρόζο σε σχέση με άλλους ανθρώπους σε προφανείς ταυτόσημες καταστάσεις".

 

"Ο πρωθυπουργός μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την στάση μου και την επιλογή μου, αλλά με υπερασπίζεται ως Πορτογάλος", τόνισε ο Μπαρόζο.

 

"Ως Πορτογάλος και Ευρωπαίος πολίτης, δεν δέχομαι να περιορίζονται τα δικαιώματα μου. Έχω κάνει τα πάντα με διαφάνεια, με επιμέλεια, τηρώντας τους κανόνες", υποστήριξε, αναφερόμενος στον κώδικα δεοντολογίας που προβλέπει ότι πρώην Επίτροποι, έως και 18 μήνες μετά το τέλος της θητείας τους, θα πρέπει να ζητήσουν την άδεια του πρώην εργοδότη τους προκειμένου να απασχοληθούν σε ιδιωτική επιχείρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.