ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: «Κόβει» θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία

11:27 - 26 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: «Κόβει» θέσεις εργασίας επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία
Σε περικοπή περίπου 30% των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής στην Ασία προβαίνει η Goldman Sachs, λόγω της υποχώρησης της δραστηριότητας στην περιοχή, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, η τράπεζα θα μειώσει το προσωπικό στους τομείς των συγχωνεύσεων και εξαγορών, αλλά και των επενδύσεων στις αγορές μετοχών και χρέους, με αποτέλεσμα να μείνει με μόλις 200 τραπεζίτες στην Ασία.

 

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας αναμένεται να "κοπούν" στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη και στην Κίνα, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

 

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικώς.

 

Σημειωτέον πως η τράπεζα, της οποίας τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική υποχώρησαν κατά 11% στο β’ τρίμηνο, έχει πληγεί από το υποτονικό επενδυτικό περιβάλλον στην Ασία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Goldman είχε ανακοινώσει, τον Ιούλιο, ότι δρομολογεί ένα σχέδιο μείωσης του κόστους για την εξοικονόμηση 700 εκατ. δολ, το έτος.

 

Άλλωστε, το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα μείωσε το προσωπικό της στην επενδυτική τραπεζική στη Σιγκαπούρη από 50 εργαζομένους, στους 35, ενώ πολλά ακόμη ευρωπαϊκά ιδρύματα έχουν ανακοινώσει ανάλογα σχέδια για την περικοπή των δραστηριοτήτων τους στην Ασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.