ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακιντζί: Η Τουρκία είναι λιμάνι των Τουρκοκυπρίων

21:08 - 27 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μόνο ένα "λιμάνι" υπάρχει, στο οποίο μπορούν να καταφύγουν οι Τουρκοκύπριοι και αυτό είναι η Τουρκία, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει την ασφάλεια (της Τουρκίας), αλλιώς αυτή δεν θα εγκριθεί.

"Ας εδραιωθεί το αίσθημα της ασφάλειας μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αργότερα μπορούμε να το επαναξιολογήσουμε", ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρότεινε συνάντηση τύπου Καμπ Ντέιβιντ για τη συζήτηση του Κυπριακού. Σε συνέντευξη στην απεσταλμένη στην Νέα Υόρκη της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως είπε, με την επιστροφή των δύο ηγετών στην Κύπρο θα ακολουθήσουν δύο εβδομάδες εντατικών συνομιλιών για τα τέσσερα κεφάλαια που έχουν ήδη συζητηθεί, Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμός εξουσίας, Περιουσιακό, ΕΕ και Οικονομία.

"Αναμένω ότι μετά την συζήτηση των τεσσάρων κεφαλαίων στην Κύπρο, σε επαφή με την γενική γραμματεία του ΟΗΕ θα καθορισθεί μια νέα ημερομηνία και σε μια μορφή τύπου Καμπ Ντέιβιντ, θα συζητηθεί λεπτομερώς το εδαφικό. Αμέσως μετά, θα γίνει η πενταμερής. Και ο γ.γ. αυτό περιμένει από εμάς". Όλα αυτά, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.