ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Χρειάζονται αλλαγές στις προτάσεις της Βασιλείας

11:02 - 29 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ντομπρόβσκις: Χρειάζονται αλλαγές στις προτάσεις της Βασιλείας
Οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίζεις των παγκόσμιων κανονισμών για τις τράπεζες που βρίσκονται υπό συζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να αλλάξουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Επιτροπή της Βασιλείας, μια ομάδα τραπεζικών εποπτικών αρχών από σχεδόν 30 χώρες, έχει θέσει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρώσει την αναμόρφωση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για τις τράπεζες – γνωστό σαν Βασιλεία ΙΙΙ – το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τον κλάδο πιο ασφαλή.

 

Το σχέδιο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής για την αύξηση των κεφαλαίων που οι τράπεζες θα πρέπει να κρατούν έναντι του κινδύνου.

"Όπως έχουν τα πράγματα, οι προτάσεις της Βασιλείας που έχουν τεθεί προς διαβούλευση θα επιβάλουν σημαντικές αυξήσεις στις κεφαλαιακές υποχρεώσεις σε όλες τις περιοχές", δήλωσε ο Ντομπρόβσκις μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

 

Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει σε πολλές περιοχές για να αποφευχθούν αλλαγές που θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, ανέφερε.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 29 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.