ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάμεικτα πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Κέρδη για το Nikkei

09:30 - 30 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ανάμεικτα πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Κέρδη για το Nikkei
Aυξομειώσεις σημειώνουν οι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερα έντονες μεταβολές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ αναφορικά με την επικείμενη σύνοδο της Αλγερίας, αλλά και το πρώτο ντιμπέιτ Κλίντον – Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε τελικά με κέρδη 0,8% μετά από αμφιταλάντευση ανάμεσα σε αρνητικό και θετικό έδαφος. Χθες ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας H. Kuroda επανέλαβε την δέσμευσή του ότι θα κάνει ο, τι χρειαστεί χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία νομισματικής πολιτικής ώστε να τονωθεί ο πληθωρισμός προς τον στόχο του 2%.
Το γεν κινείται σήμερα ανοδικά έναντι του δολαρίου, ενώ οι εξαγωγείς της Ιαπωνίας καταγράφουν μικτά πρόσημα. Η Toyota ενισχύεται κατά 0,34%, ενώ Nissan, Sony και Fulitsu σημειώνουν απώλειες κοντά στο 1%.
Στην Αυστραλία ο ASX 200 υποχωρεί κατά 0,41% υπό το βάρος των μετοχών του τραπεζικού τομέα, ενώ μικρότερες απώλειες ύψους 0,17% σημειώνει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.
Αντίθετα, κέρδη 0,69% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0.77%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, οι μετοχικοί δείκτες κινήθηκαν ήπια ανοδικά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,06% και τον Shenzhen να καταγράφει άνοδο 0,12%.
Στις ΗΠΑ, με αντεγκλήσεις για την οικονομία, το μεταναστευτικό την εξωτερική πολιτική, μέχρι και για την ιθαγένεια του Μπαράκ Ομπάμα, σημαδεύτηκε η πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών, για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Κλίντον και Τραμπ διέκοπταν η μία τον άλλον και αντιστρόφως συνεχώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για μια πληθώρα θεμάτων, από την εξωτερική πολιτική ως την οικονομία.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την Κλίντον ότι έχει ελάχιστα πράγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανευτεί παρότι βρίσκεται στη δημόσια ζωή επί δεκαετίες και η υποψήφια των Δημοκρατικών κατηγόρησε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει μακρύ ιστορικό ρατσιστικής συμπεριφοράς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.