ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nowotny: «Δεν βιώνει μία νέα τραπεζική κρίση η Ευρώπη»

11:01 - 30 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Nowotny: «Δεν βιώνει μία νέα τραπεζική κρίση η Ευρώπη»
Δεν πιστεύει πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα τραπεζική κρίση παρόμοια με του 2007-2008 ο πρόεδρος της αυστριακής κεντρικής τράπεζας και μέλος στο ΔΣ της ECB Ewald Nowotny σύμφωνα με δηλώσεις του, ωστόσο ισχυρίζεται πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος περνά μεταβατική φάση.

«Δεν θα το δραματοποιούσα τόσο το θέμα. Διανύουμε μία μεταβατική και διδακτική φάση», είπε ο Nowotny στο Reuters μιλώντας σε εκδήλωση. Είπε εξάλλου πως οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους νέο τραπεζικό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα οριστικοποιηθεί ως το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας πως οι αλλαγές που προτείνονται είναι λογικές και προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίσης ο Nowotny αντέκρουσε ως υπερβολικές τις ανησυχίες για την τύχη του ευρώ, αντιτείνοντας πως τα προβλήματα αφορούν συγκεκριμένα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. «Δεν βλέπω ιδιαίτερες προκλήσεις που να θυμίζουν την κρίση του 2007 ή του 2008», είπε αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της Deutsche Bank.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο κίνδυνος ντόμινο αβεβαιότητας είναι υπαρκτός αν επιτρέψεις σε έναν οργανισμό να χρεοκοπήσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.