ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Ενός λεπτού σιγή για άλλο... όραμα

19:04 - 03 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Ενός λεπτού σιγή για άλλο... όραμα
Φίλο της Ευρώπης, τακτικό επισκέπτη του Ευρωκοινοβουλίου και προσωπικότητα με όραμα και ιδέες για την ειρήνη, χαρακτήρισε, στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς, τον εκλειπόντα πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Ζήτησε, μάλιστα, από το σύνολο των παρευρισκόμενων ευρωβουλευτών να «εγερθούν» και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του υπέρμαχου -όπως είπε- της Ειρήνης Σιμόν Πέρες.

Όλοι οι ευρωβουλευτές ανταποκρίθηκαν με ικανοποίηση, στο ιδιότυπο αυτό «εγέρθητω», λησμονώντας, οικειοθελώς ίσως, ότι ο άνθρωπος του οποίου την μνήμη τιμούσαν, πριν από τρία χρόνια και στην ίδια αίθουσα, είχε αποκαλύψει ένα άλλο σχέδιο-όραμα, για την τύχη του κόσμου.

Για τους μη αμνήμονες, στις 12 Μαρτίου 2013, ο Σιμόν Πέρες είχε αποκαλύψει ότι, βρίσκεται εν ισχύ σχέδιο για την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Παγκόσμιας Κοινότητας από μία Κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., το Ισραήλ και οι... πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Είχε πει, μάλιστα, ότι πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να καλύψουμε την έλλειψη παγκόσμιας διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η γνώση της Ευρώπης μαζί με την εμπειρία του Ισραήλ και την επιστημονική τεχνογνωσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων μπορούν να καλύψουν το κενό της παγκόσμιας διακυβέρνησης.!

Και τότε, όμως, είχε καταχειροκροτηθεί από τους παριστάμενους ευρωβουλευτές!

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.