ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Καμία ειδική μεταχείριση στις τράπεζες- Έρχεται σοκ στο City;

12:57 - 04 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Brexit: Καμία ειδική μεταχείριση στις τράπεζες- Έρχεται σοκ στο City;
Οι τράπεζες δεν θα λάβουν ειδική μεταχείριση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις ανώτατες πηγές από το περιβάλλον της Τερέζα Μέι. Η είδηση αυτή εντείνει την ήδη μεγάλη αβεβαιότητα που διακατέχει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η βρετανική κυβέρνηση θα αρνηθεί να θέσει σε προτεραιότητα την προστασία του τραπεζικού κλάδου, μετά από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως ανέφερε ένας εκ των πηγών, η ομάδα της Μέι απέρριψε το αίτημα των επιχειρήσεων για μία συμφωνία με την Ε.Ε. που θα διευκολύνει την έξοδο από την Ένωση.

 

Η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί την αντίθετη πολιτική της Μέι από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που τόνιζε πως το Brexit θα είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον βρετανικό τραπεζικό τομέα, ο οποίος και αντιστοιχούν περίπου στο 12% της οικονομικής παραγωγής και σε 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας.

 

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η νέας πρωθυπουργός έχει διαφορετική άποψη για το City από τον Κάμερον, όπως παρατήρησαν οι πηγές. Η Μέι απλώς δεν αποδέχεται την επιχειρηματολογία του City για τις πρακτικές του Κάμερον και του Τζορτζ Όσμπορν, σύμφωνα με πηγή, η οποία συμπλήρωσε: «Η συνειδητοποίηση θα είναι σοκ για κάποιους στο City».

 

Την ίδια ώρα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινδυνεύουν να καταστρέψουν τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση, αφού επικαλούμενες τον αντίκτυπο του Brexit, προειδοποιούν πως θα αποχωρήσουν από τη χώρα, όπως είπε μία πηγή, απορρίπτοντας ως «αστεία» την ιδέα πως θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές ση Φρανκφούρτη, στο Παρίσι ή στο Δουβλίνο.

 

Πάντως, στην κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι θεωρούν πως ο αντίκτυπος του Brexit στο City θα είναι η μείωση των μπόνους για μερικούς τραπεζίτες και κάποιες εκατοντάδες μετακινήσεις θέσεων εργασίας σε χώρες της Ευρώπης.

 

Οι ψηφοφόροι μάλλον θα καλωσόριζαν, παρά θα παραπονούνταν για μία τέτοια έκβαση, σχολίασε χαρακτηριστικά μία εκ των πηγών στο Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.