ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Μαζική αποχώρηση των μεγαλοεπενδυτών από τις μετοχές

15:35 - 04 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Μαζική αποχώρηση των μεγαλοεπενδυτών από τις μετοχές
Μαζική αποχώρηση από τις μετοχές πραγματοποιούν οι πιο μεγάλοι από τους διεθνείς επενδυτές, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Παράλληλα, στην ανάλυση της τράπζεας σημειώνεται ότι τα περισσότερα επενδυτικά funds πρόκειται να ολοκληρώσουν τη χρονιά με τις υψηλότερες πωλήσεις από ότι αγορές μετοχών από το 2012 μέχρι σήμερα.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σημειώνουν παράλληλα πως και κατά τη διάρκεια του τρίτου οικονομικού τρίμηνου έτους τα επίπεδα των θέσεων των μεγαλύτερων διαχειριστών κεφαλαίων παρέμειναν χαμηλά, ενώ παρατηρήθηκαν σημαντικές εκροές από τα αμοιβαία κεφάλαια.

Όλα αυτά συνδυαστικά οδηγούν τις εκτιμήσεις αναφορικά με τις καθαρές αγοραστικές θέσεις στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρέχον έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν καταγράψει πολύ υψηλές εκροές εντός του 2016. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου οι σχετικές εκροές ανήλθαν στα 156 δισεκατομμύρια δολάρια,-περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού που σημειώθηκε το 2015!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.