ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: «Σταθερό» το outlook των γερμανικών τραπεζών

10:15 - 05 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Moody’s: «Σταθερό» το outlook των γερμανικών τραπεζών
Οι προοπτικές του γερμανικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν «σταθερές» σύμφωνα με την Moody's, η οποία εκτιμά πως η ανθεκτική οικονομία της χώρας και το χαμηλό επίπεδο της ανεργίας θα βοηθήσουν τις τράπεζες να διατηρήσουν ισχυρά χρηματοοικονομικά θεμελιώδη.

Ωστόσο, οι επίμονες πιέσεις στην κερδοφορία τους θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόκληση για τις γερμανικές τράπεζες, κυρίως λόγω της υψηλής βάσης κόστους τους, θέμα το οποίο αρχίζει να προσελκύει την προσοχή των διοικήσεών τους.

Όπως αναφέρει ο οίκος, «οι σταθερές λειτουργικές συνθήκες στη Γερμανία βοηθούν να αντισταθμιστεί η επίπτωση του περιβάλλοντος των χαμηλών επιτοκίων στις τράπεζες της χώρας».

Η Moody's προβλέπει πως το πραγματικό ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά 1,7% φέτος και κατά 1,5% του χρόνου, ενώ η ανεργία θα παραμείνει κάτω του 5%, στηρίζοντας το σταθερό λειτουργικό περιβάλλον για τις γερμανικές τράπεζες.

Το ευνοϊκό λειτουργικό περιβάλλον σημαίνει επίσης ότι η ποιότητα των εγχώριων δανείων θα παραμείνει καλή. Η συνεχιζόμενη κρίση στη ναυτιλία θα εξακολουθήσει να είναι πιστωτικά αρνητική για τις τράπεζες που επηρεάζονται, ωστόσο η Moody's εκτιμά πως οι εκθέσεις στον κλάδο θα μειωθούν στους επόμενους 12-18 μήνες.

Η βασική πρόκληση για τις γερμανικές τράπεζες εξακολουθεί να είναι οι επίμονες πιέσεις στην κερδοφορία σε συνδυασμό με την υψηλή βάση κόστους. «Τα περιθώρια καταθέσεων και δανεισμού των γερμανικών τραπεζών θα συνεχίσουν να διαβρώνονται», εκτιμά ο οίκος. Ωστόσο, οι τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν καλή πρόσβαση στη χρηματοδότηση από την αγορά, ενώ θα διατηρήσουν

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.