ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Σόιμπλε

20:42 - 05 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Περικοπές φόρων ύψους 6,3 δισ. ευρώ υπόσχεται ο Σόιμπλε
Περικοπές φόρων ύψους κατά 6,3 δισ. ευρώ ετησίως υπόσχεται στους Γερμανούς φορολογουμένους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκειμένου να τονώσει την εγχώρια ζήτηση και να αντιμετωπίσει τους διεθνείς επικριτές που κατηγορούν τον εξαγωγικό προσανατολισμό της γερμανικής οικονομίας για τη συμβολή του στις παγκόσμιες εμπορικές ανισορροπίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Handelsblatt, ο Σόιμπλε θα παρουσιάσει τα φορολογικά του σχέδια στους ξένους ομολόγους του στην επικείμενη ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν ως στόχο να «στηρίξουν την εγχώρια ζήτηση» είπε.

 

Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής εφημερίδας, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, έχουν επιλύσει τις διαφορές τους ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή των φορολογικών περικοπών από τον Ιανουάριο του 2017. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι οι φορο-ελαφρύνσεις θα τεθούν σε ισχύ κατά την έναρξη της χρονιάς των ομοσποδιακών εκλογών στη Γερμανία.

 

Ο Σοσιαλδημοκράτες προηγουμένως εμπόδιζαν τις περικοπές φόρων και ζητούσαν από τον Σόιμπλε να αυξήσει το επίδομα τέκνων κατά πολύ περισσότερο απ' ότι είχε προτείνει αρχικά.

 

Όπως έγραφε στις αρχές του Σεπτεμβρίου η Bild ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε πει σε βουλευτές ότι υπάρχει το περιθώριο να μειωθούν οι φόροι κατά περίπου 15 δισ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.