ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλάσκα: Νέα ανακάλυψη «ανεβάζει» τα αποθέματα πετρελαίου κατά 80%

10:19 - 06 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Αλάσκα: Νέα ανακάλυψη «ανεβάζει» τα αποθέματα πετρελαίου κατά 80%
Αύξηση κατά 80% ενδέχεται να έχουν παρουσιάσει τα αποθέματα πετρελαίου της Αλάσκα, καθώς η εταιρεία Caelus Energy με έδρα στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε έξι δισεκατομμύρια βαρέλια κάτω από τα ύδατα της Αρκτικής.

Από τα έξι δισεκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου που ανακάλυψε η εταιρία στα τμήματα της περιοχής όπου έχει τα δικαιώματα εξερεύνησης, μέχρι και τα 2,4 δισ. βαρέλια εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν, έναντι παραγωγής αποθεμάτων 2,86 δισ. βαρελιών που ενέκρινε η πολιτεία το 2014, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 8% της συνολικής ποσότητας που άντλησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

«Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να είναι πραγματικά συναρπαστική για την πολιτεία της Αλάσκα», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Caelus, Jim Musselman, σε ανακοίνωσή του.

 

«Έχει το μέγεθος και την κλίμακα ώστε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση των δραστηριοτήτων πετρελαίου της Αλάσκα για τις επόμενες τρεις ή τέσσερις δεκαετίες», πρόσθεσε.

 

Η παραγωγή πετρελαίου της αμερικανικής πολιτείας εμφανίζει σταδιακή υποχώρηση, σε 483.000 βαρέλια την ημέρα πέρυσι από το peak των περισσότερων από δύο εκατ. βαρέλια την ημέρα το 1988, καταδεικνύουν στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας που επικαλείται το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.