ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκροές 9,1 δισ. δολ. από αμερικανικά funds μετοχών

11:39 - 07 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Εκροές 9,1 δισ. δολ. από αμερικανικά funds μετοχών
Περισσότερα από 9 δισ. δολάρια απέσυραν οι επενδυτές από αμερικανικά funds μετοχών την τελευταία εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για το Brexit, τις προοπτικές της Deutsche Bank και μιας ενδεχόμενης άμεσης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι επενδυτές «ψάχνουν αλλού για καλύτερες αποδόσεις», στρέφοντας το ενδιαφέρον τους από τις μετοχές στα ομόλογα, σύμφωνα με τον αναλυτή του Thomson Reuters Lipper, Pt Keon.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters Lipper, τα 6,38 δισ. έφυγαν από εγχώριες μετοχές και τα 2,75 δισ. από μετοχές εκτός ΗΠΑ.

 

Μεταξύ άλλων, τα funds ομολόγων που παρέχουν προστασία έναντι του πληθωρισμού, «σήκωσαν» 209 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό από τον Ιούλιο, καθώς ορισμένοι επενδυτές φαίνεται πως προετοιμάζονται για έναν πιθανό κύκλο αυξήσεων τιμών, καθώς θα αυξάνονται τα επιτόκια.

 

Τα funds φορολογήσιμων ομολόγων απέσυραν 2,9 δισ. δολάρια την εβδομάδα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, τα funds ομολόγων υψηλών αποδόσεων 1,9 δισ. δολάρια, ενώ οι επενδυτές έστρεψαν και πάλι την πλάτη στα funds του τομέα της κοινής ωφέλειας, αποσύροντας 390 εκατ. δολάρια. Τα funds του χρηματοπιστωτικού τομέα «σήκωσαν» 268 εκατ. ευρώ και τα funds του τομέα real estate 471 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.