ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Σε καλό δρόμο για… ύφεση οι ΗΠΑ

12:36 - 07 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Fitch: Σε καλό δρόμο για… ύφεση οι ΗΠΑ
Σε καλό δρόμο για να πετύχει τη χειρότερη χρονιά όσον αφορά στην ανάπτυξη από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης βρίσκεται η αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το CNN Money, για όλο το 2016, η Αμερική περιμένει ανάπτυξη μόνο 1,5%, σύμφωνα με την Oxford Economics, ενώ η Fitch κάνει λόγο για ακόμα χαμηλότερη ανάπτυξη της τάξης του 1,4%.
«Αυτό το έτος είναι πιθανό να δούμε το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό αύξησης για το αμερικανικό ΑΕΠ από το 2009» λέει ο Brian Coulton, επικεφαλής οικονομολόγος της Fitch Ratings. 


Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ευθύνη φέρουν και οι επιχειρήσεις, καθώς δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα για επενδύσεις. Αυτή η τάση ξεκίνησε από τη βιομηχανία πετρελαίου, ως απόρροια της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

 

Ωστόσο, στην κορυφή για τους παράγοντες που προκαλούν ανησυχία βρίσκεται η αβεβαιότητα για το Brexit, οι εκλογές των ΗΠΑ αλλά και το τι θα κάνουν οι κεντρικές τράπεζες σχετικά με τα επιτόκια.

 

Η μεγάλη συζήτηση είναι τι θα συμβεί στη συνέχεια. Η οικονομία των ΗΠΑ θα επανακάμψει ή θα πέσει σε νέα ύφεση; «Νομίζω ότι αναμένεται να είναι μια αργή αιμορραγία», λέει η Lindsey Piegza, επικεφαλής οικονομολόγος της Stifel. «Αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε για ανάπτυξη 1,5% σε ετήσια βάση. Το επόμενο έτος, θα μπορούσαμε να δούμε την ανάπτυξη στο 1%».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.