ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για να αποτραπεί βομβιστική επίθεση

17:59 - 08 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Γερμανία: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για να αποτραπεί βομβιστική επίθεση
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου μεγάλη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στην πόλη Chemnitz της Σαξονίας, με σκοπό να αποτραπεί μια τρομοκρατική επίθεση, όπως μεταδίδει ο Independent. Άλλα διεθνή μέσα αναφέρουν πως ο ύποπτος είναι συριακής καταγωγής, ονόματι Τζάμπερ Αλμπάκο, 22 ετών, και ήταν υπό παρακολούθηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Κολωνίας. Πιθανολογείται ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε γερμανικό αεροδρόμιο.

Ένταλμα σύλληψης για τον καταζητούμενο


Η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι «ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης».

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε διαμέρισμα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης, η αστυνομία δεν βρήκε τον ύποπτο, ούτε βόμβα αλλά ίχνη εκρηκτικών, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Focus online, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Τζάμπερ Αλμπάκρ έφθασε πέρυσι στη Γερμανία και παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Φέρεται να θεωρείτο ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο γερμανικό αεροδρόμιο.

 

«Λαμβάνουμε τα γεγονότα αυτά σοβαρά υπόψη. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε στενή συνεργασία», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Το χρονικό

 

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ακολουθώντας διασταυρωμένες οδηγίες, προχώρησαν στην εκκένωση ενός κτιρίου, όπου διέμενε ο 22χρονος επίδοξος βομβιστής.

 

«Διεξάγουμε μια ευρεία επιχείρηση στο Chemnitz, γιατί έχουμε πληροφορίες πως υπάρχουν σχέδια βομβιστικής τρομοκρατικής επίθεσης. Προς το παρόν το άτομο που μας ενδιαφέρει, αναζητείται», δήλωσε αχρικά εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας της Σαξονίας σε τοπικά μέσα, συμπληρώνοντας πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός». Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού, διευκρίνισε.

 

Εν τω μεταξύ ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.