ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Ο προστατευτισμός επισκιάζει τις παγκόσμιες προοπτικές

18:43 - 08 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Ο προστατευτισμός επισκιάζει τις παγκόσμιες προοπτικές
Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές απειλούνται εντεινόμενα από τον προστατευτισμό και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων και είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τη βοήθεια αυτών που μένουν πίσω λόγω της παγκοσμιοποίησης, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης της συμβουλευτικής επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

«Η παγκόσμια οικονομία έχει επωφεληθεί εξαιρετικά από την παγκοσμιοποίηση και τις τεχνολογικές αλλαγές», αναφέρει το προσχέδιο ανακοίνωσης που συντάχθηκε σήμερα. «Ωστόσο οι προοπτικές απειλούνται όλο και περισσότερο από τις εσωστρεφείς πολιτικές, συμπεριλαμβανομένου του προστατευτισμού και της στασιμότητας των μεταρρυθμίσεων».


«Δεσμευόμαστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε πολιτικές για την αντιμετώπιση των ανησυχιών αυτών που έχουν μείνει πίσω και να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την παγκοσμιοποίηση και τις τεχνολογικές αλλαγές», σημειώνεται στο προσχέδιο ανακοίνωσης που συντάχθηκε από τη Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ, που αποτελείται από 24 μέλη και συμβουλεύει το Συμβούλιο Διοικητών του Ταμείου αναφορικά με θέματα χάραξης πολιτικής.
Η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει αργή και άνιση, με την ανάπτυξη να αναμένεται να επιταχύνει λίγο το επόμενο έτος, κυρίως χάρη στις αναδυόμενες αγορές, αναφέρει η Επιτροπή. Η επίμονη χαμηλή ανάπτυξη έχει φέρει στην επιφάνεια «υποκείμενες διαρθρωτικές αδυναμίες και κινδυνεύει να επιβαρύνει περαιτέρω τη δυνητική ανάπτυξη και τις προοπτικές ενσωμάτωσης».

 

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κεντρικός τραπεζίτης του Μεξικού και σε αυτήν συμμετέχουν εκπρόσωπο των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας. Το τελικό ανακοινωθέν θα δημοσιευθεί αργότερα σήμερα στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.