ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Deutsche Bank επανεξετάζει τη στρατηγική της

19:05 - 10 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Η Deutsche Bank επανεξετάζει τη στρατηγική της
Η Deutsche Bank επανεξετάζει τη στρατηγική της, καθώς το ενδεχόμενο συμβιβασμού με τις αμερικανικές Αρχές για το πρόστιμο των 14 δισ. δολ. απομακρύνεται, δήλωσαν πηγές του Reuters.

Η τράπεζα προσπαθεί να εντοπίσει τα κενά του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, το οποίο και ανακοινώθηκε, πέρυσι τον Οκτώβριο, από τον νέο τότε διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής τράπεζας, John Cryan, και στόχο είχε τον περιορισμό του κόστους, μέσω μεταξύ άλλων και περικοπής θέσεων εργασίας. Εντούτοις, έναν χρόνο μετά, το τοπίο γύρω από το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας παραμένει θολό, με αποτέλεσμα η Deutsche Bank να είναι τώρα αναγκασμένη να βρει τρόπους για να επιταχύνει τις αλλαγές.

 

«Θα υπάρχουν μερικές μικροαλλαγές που πιθανόν θα αποφασιστούν από το τρίμηνο», είπε ένα εκ των πηγών. «Θα πλήξει περιοχές, όπου η τράπεζα δεν βγάζει χρήματα», συμπλήρωσε. «Περισσότερες εργασίες θα χαθούν», σημείωσε άλλη πηγή.

 

Η ανάγκη για αλλαγή φαντάζει επιτακτική, δεδομένου και του αμερικανικού προστίμου - μαμούθ, από το οποίο, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις, κινδυνεύει να μην γλιτώσει. Άλλωστε, και η ίδια η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, έχει προειδοποιήσει πως η τράπεζα πρέπει με το επιχειρηματικό της πλάνο να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

 

Τώρα, η διοίκηση της Deutsche Bank επανεξετάζει τη στρατηγική της, την ώρα που καλείται να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη και στο εσωτερικό της χώρας, ήτοι των Γερμανών πολιτικών, οι οποίοι και προετοιμάζονται για τις εκλογές του 2017.

 

«Ο επαναπροσδιορισμός της Deutsche Bank είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο έργο και θα χρειαστεί πολύς χρόνος», παρατήρησε ο Pascal Boeuf της Woodman Asset Management.

 

Σημειωτέον πως πέραν των προαναγγελθέντων αλλαγών, σύμφωνα με μία πηγή, θα μπορούσαν να έλθουν και περισσότερο δραματικές αλλαγές. Οι επενδυτές έχουν επισημάνει την ανάγκη συγχώνευσης με κάποια άλλη γερμανική τράπεζα, όπως την Commerzbank ή κάποια μεγάλη γαλλική ή ισπανική τράπεζα.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, η ιδανική λύση για τη Γερμανία, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα ήταν ακριβώς η συγχώνευση με την Commerzbank, με ανώτατα στελέχη τόσο από την εν λόγω τράπεζα, όσο και από την Deutsche Bank, να αμβλύνουν τις προσδοκίες, καθώς τα δύο ιδρύματα, μετά από τις συνομιλίες του Αυγούστου, φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει την ιδέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.