ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Δεν γίνεται να υπάρχουν εγγυήσεις στο Κυπριακό

18:29 - 11 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Δεν γίνεται να υπάρχουν εγγυήσεις στο Κυπριακό
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η λύση στην Κύπρο πρέπει να είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησης των Κυπρίων, και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις, ούτε χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες.

Η Ρωσία ευνοεί ακόμη την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός από όλους στην όποια συμφωνία θα υπάρξει στην Κύπρο.

Τη θέση της Μόσχας μετέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΥΠΕ, ο κ. Κυπριανού είπε πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ακόμη στη συνάντηση πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί ότι μπορεί να το πράξει.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε καθόλου η συμφωνία που υπέγραψε χθες η Ρωσία με την Τουρκία, ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι έγινε αναφορά με την έννοια ότι ο συνομιλητής του τού είπε ότι δεν συζητήθηκε χθες το Κυπριακό γιατί συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Λαβρόφ και για τα θέματα της ασφάλειας και ήταν πολύ σαφής (ο κ. Λαβρόφ) ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εγγυήσεις και ότι συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση για μια σύντομη μεταβατική περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.