ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ: Θα βομβαρδίσουμε πάλι τη Μοσούλη!

22:45 - 11 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ολάντ: Θα βομβαρδίσουμε πάλι τη Μοσούλη!
Τον βομβαρδισμό της Μοσούλης, από τις συμμαχικές δυνάμεις, τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Αυτό μας ζήτησε η κυβέρνηση του Ιράκ και αυτό σχεδιάζεται τώρα, από τις συμμαχικές δυνάμεις για την επανάκτηση της Μοσούλης, που βρίσκεται κάτω από τον πληρη έλεγχο του Ισλαμικού κράτους», τόνισε.

Υποστήριξε, βέβαια, ότι οι «βομβαρδισμοί» αυτοί διαφέρουν από τους βομβαρδισμούς που κάνει η Ρωσία στο Χαλέπι, λέγοντας οτι οι τελευταίοι θα γίνουν για την εξόντωση του Ισλαμικού κράτους ενώ οι πρώτοι στοχεύουν τον πληθυσμο.

Πάνω σ’ αυτό τόνισε ότι η Γαλλία έχει με την Ρωσία μία τεράστια διαφωνία στο συριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι το ρωσικό βέτο στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η Γαλλία, για την παύση των βομβαρδισμών, εμπόδισε την ειρηνευτική διαδικασία.

Είπε, ωστόσο, ότι από τις συμμαχικές δυνάμεις «η Γαλλία είναι αυτή που θέλει ανοικτη την πόρτα του διαλόγου με τη Ρωσία αλλά ο διάλογος αυτός, δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν θα είναι συγκεκριμένος και ειλικρινής».

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 22:46 - 11 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.