ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενόχληση στην Κύπρο από δηλώσεις Γιούνκερ για το Κυπριακό

16:17 - 12 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Ενόχληση στην Κύπρο από δηλώσεις Γιούνκερ για το Κυπριακό
Τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ για το Κυπριακό εκφράζουν συνεργάτες του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Η αναφορά του Προέδρου της Κομισιόν, περί "τελευταίας ευκαιρίας για το Κυπριακό" έφερε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος τόνισε ότι «τέτοιου είδους προσεγγίσεις περί τελευταίας ευκαιρίας δεν δίνουν προστιθέμενη αξία στον διάλογο που διεξάγεται».

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε, ότι τέτοιες αναφορές δεν λειτούργησαν βοηθητικά, ούτε στην διαδικασία, ούτε στον τρόπο αντιμετώπισης, από πλευράς των πολιτών, στο σχέδιο Ανάν, που τέθηκε στο δημοψήφισμα το 2004. Επισήμανε δε, ότι όσο περνά ο καιρός, τα τετελεσμένα της κατοχής παγιώνονται και η προσπάθεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γίνεται πιο δύσκολη.

 

Εκείνο που έχει σημασία, υπέδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι όλοι να συμβάλουν ουσιαστικά στο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο λύσης, που να σέβεται τις αρχές και αξίες της ΕΕ και να είναι συμβατό με το κεκτημένο.

 

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρνητικότατη εξέλιξη την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και «ΤΔΒΚ» για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές, αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν, ούτε βοηθούν την διαδικασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.