ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forbes: Ο Μάικλ Τζάκσον άφησε πίσω του Μπάουι και Πρινς

10:55 - 13 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Forbes: Ο Μάικλ Τζάκσον άφησε πίσω του Μπάουι και Πρινς
Επτά χρόνια μετά το θάνατό του ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου με τους εκλιπόντες διάσημους με τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο βασιλιάς της ποπ καταλαμβάνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη συγκεκριμένη πρωτιά, αφήνοντας πίσω μουσικά είδωλα όπως ο Πρινς και ο Ντέιβιντ Μπάουι που απεβίωσαν φέτος.

 

Ο Τζάκσον, ο οποίος πέθανε το 2009, συγκέντρωσε το ποσό των 825 εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη για το διάστημα 12 μηνών έως την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού Forbes. To ποσό αυτό προκύπτει κυρίως από την πώληση έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων του μεριδίου του εκλιπόντος καλλιτέχνη στον κατάλογο μουσικών εκδόσεων της Sony/ATV, που περιλαμβάνει τα δικαιώματα πολλών τραγουδιών των Beatles, στη Sony Corp.

 

Οι πωλήσεις των δίσκων του Πρινς κατέγραψαν μεγάλη άνοδο μετά τον θάνατό του μουσικού τον Απρίλιο. Το Forbes τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση με τα κέρδη του να υπολογίζονται σε 25 εκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από τον Έλβις Πρίσλεϊ με 27 εκατομμύρια δολάρια. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.