ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σκωτία... πιέζει τη Μέι με νέο δημοψήφισμα

14:35 - 13 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζον, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η κυβέρνηση της χώρας θα δώσει στη δημοσιότητα για διαβούλευση σχέδιο νόμου για έναρξη διαδικασίας προκήρυξης νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της.

Οι Σκωτσέζοι είχαν εξαρχής διαχωρίσει τη θέση τους σχετικά με το Brexit, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

 

Θεωρείται, πάντως, πως με το δημοψήφισμα βασικός της σκωτσέζικης κυβέρνησης είναι να ασκήσει πίεση στο Λονδίνο ώστε οι τοπικές κυβερνήσεις των χωρών που συναποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία) να έχουν αυξημένο ρόλο στη διαπραγμάτευση για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

«Δεν υπάρχει λογικό επιχείρημα για να βγάλει κανείς το Ηνωμένο Βασίλειο από την ενιαία αγορά, ούτε υπάρχει νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο», ανέφερε η Στάρτζον και χαρακτήρισε «συνταγματικό βανδαλισμό» την προσπάθεια να αγνοηθεί η γνώμη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου για το ζήτημα του Brexit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.