ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κατάρ εκφράζει τη στήριξή του στη Deutsche Bank

19:29 - 14 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Το Κατάρ εκφράζει τη στήριξή του στη Deutsche Bank
Στήριξη στη Deutsche Bank εκφράζει το Κατάρ, με επενδυτικά σχήματα που ελέγχονται από τη βασιλική οικογένεια να εκφράζουν ανησυχίες για το πρόστιμο που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα και για το κατά πόσον είναι επικεντρωμένη στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της.

Σύμφωνα με πηγές της WSJ, ο σεϊχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί συνεχίζει να στηρίζει τον CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν και τον πρόεδρο Πολ Αχλάιτνερ.

 

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος μέτοχος της γερμανικής τράπεζας έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να επιλυθούν οι διαφορές με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

 

Όπως επισημαίνει η WSJ, η διατήρηση καλών σχέσεων με τους επενδυτές από το Κατάρ αποτελεί βασικό μέλημα του κ. Κράιαν. H Deutsche Bank έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι δεν θα χρειαστεί φρέσκα κεφάλαια, αλλά αν οι προοπτικές επιδεινωθούν μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή. Στην περίπτωση αυτή, το Κατάρ θα είναι μια προφανής επιλογή για την εύρεση νέων κεφαλαίων.

 

Ο σεϊχης, πρώην πρωθυπουργός της χώρας, ελέγχει ένα επενδυτικό όχημα μέσω του οποίου η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει αποκτήσει μερίδιο 10% στη γερμανική τράπεζα.

 

Μέχρι τώρα η βασιλική οικογένεια του εμιράτου δεν έχει συμπεριφερθεί σαν ακτιβιστής επενδυτής και δεν έχει εμπλακεί σε θέματα διοίκησης, σημείωσαν οι πηγές. Όπως τόνισαν, η οικογένεια έχει αναλάβει ρόλο μακροπρόθεσμου επενδυτή και έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της. Αλλά προς το παρόν οι Καταριανοί θέλουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

 

Ανησυχούν για την διάβρωση των κερδών και την απώλεια ταλέντου σε δραστηριότητες «κλειδιά» όπως η επενδυτική τραπεζική, επισήμαναν οι πηγές της WSJ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.