ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οφέλη από μια σφικτή αγορά εργασίας «βλέπει» η Γέλεν

21:20 - 14 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Οφέλη από μια σφικτή αγορά εργασίας «βλέπει» η Γέλεν
Ίσως είναι συνετό να διατηρείς μια σφικτή αγορά εργασίας σε μια οικονομία με άνω του μέσου όρου ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία προκειμένου να αντιστρέψεις κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της Μεγάλης Ύφεσης, σχολίασε η πρόεδρος της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν.

Σε ομιλία της σε συνέδριο της Fed στη Βοστώνη με θέμα την «όχι και τόσο σπουδαία ανάκαμψη», η Γέλεν είπε πως η απογοητευτική οικονομία ενδέχεται να αναγκάσει τους οικονομολόγους να τη δουν με νέους τρόπους.

 

Πριν από την κρίση, οι περισσότεροι οικονομολόγοι πίστευαν πως το ύψος της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών εξαρτάτο κατά κύριο λόγο από την προσφορά, είπε η Γέλεν. «Το συμπέρασμα αυτό αξίζει να αναθεωρηθεί δεδομένων των αποτυχιών για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας στην προ κρίσης τάση στις πιο προηγμένες οικονομίες», πρόσθεσε.

 

Εάν κανείς υποθέσει πως η ζήτηση επιδεινώνει τις προοπτικές, «είναι φυσικό ακόλουθο να αναρωτηθεί εάν θα μπορούσε να αντιστρέψει αυτές τις δυσμενείς επιπτώσεις από την πλευρά της προσφοράς διοικώντας μια οικονομία "υψηλής πίεσης" με ισχυή αθροιστική ζήτηση και σφικτή αγορά εργασίας», είπε η Γέλεν.

 

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θέλουν σε περιόδους ανάκαμψης να διατηρούν περισσότερο χαλαρή πολιτική από αυτή που προκρίνει η παραδοσιακή άποψη ότι η προσφορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.